Nieuwe ketel aanschaffen betekend vaak lagere energierekening

minder energie verbruiken

Als u een energiebesparing in uw woning wilt realiseren, dan zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld zonnepanelen waarmee u gemakkelijk zelf stroom op kunt wekken. Dit zijn goede initiatieven waar inmiddels al veel Nederlanders gebruik van maken. Een andere optie die een stuk voordeliger is in de aanschaf, is een nieuwe CV ketel. Een belangrijk onderdeel van een woning…

Veel ontwikkelingen

Want als de ketel defect is, kan er geen gebruik gemaakt worden van warm water en kan het huis niet worden verwarmd. De ontwikkelingen op het gebied van deze ketel heeft de afgelopen jaren natuurlijk niet stil gestaan. Er zijn steeds meer nieuwe technieken ontwikkeld op dit gebied, wat ervoor heeft gezorgd dat de ketels steeds zuiniger zijn geworden. Zodoende kan er dus een besparing op de energierekening worden gecreëerd. U kunt bijvoorbeeld een nieuwe ketel kopen die erg populair is en goed uit verschillende testen komt.

minder energie verbruiken

Hoger rendement

Als de CV ketel die je momenteel hebt al wat ouder is, dan kan het zijn dat deze binnenkort aan vervanging toe is. Sommige mensen wachten tot de ketel het begeeft, andere mensen kiezen ervoor omdat de ketel sneller te vervangen om niet in de kou te zitten. Met de nieuwe generatie ketels hebben we het meestal over een HR ketel, dit staat voor een hoog rendement. Deze ketels realiseren een rendement tot wel 109%. Dat klinkt misschien een beetje vreemd dat een ketel meer dan 100% rendement kan produceren. Dat komt doordat het een condensatieketel betreft. De condens die vrijkomt wordt gebruikt om warmte te creëren en zodoende kan dit hoge rendement behaald worden.

Als je nu nog meer wilt besparen is het een goed idee om eens te kijken naar opties om je telefoonkosten te verlagen. Met een sim only abonnement is dit heel goed mogelijk. Veel mensen maken er gebruik van, zeker als je de kosten op een rijtje gaat zetten, zul je merken dat je veel voordeliger uit bent per maand. En iedereen wil wel wat geld overhouden, toch?

Natuurlijk is er ook nog een groot verschil tussen de verschillende soorten sim only abonnementen, hier kun je ook nog verder op besparen. Zo kun je sim only vergelijken op diverse websites, waar je precies kunt ingeven waar je naar op zoek bent. Je krijgt dan een overzicht van de abonnement die binnen jouw wensen passen.

Een nieuwe thermostaat bij uw ketel

De ketels worden vaak in combinatie met een nieuwe thermostaat geleverd. Ook hier zijn de afgelopen jaren ontwikkelingen geweest. Er zijn diverse apparaten die heel nauwkeurig uw kamer kunnen verwarmen en ook automatisch kunnen aanslaan en afslaan. Zo laat u noot meer de verwarming branden als u naar bed gaat, dit kan u op jaarbasis ook flink wat schelen. Kortom, investeren in een nieuwe ketel is dus zeker een goed idee voor mensen die hun energierekening willen drukken. De HR ketels zijn overigens tegenwoordig de standaard.