Isoleer het dak van je woning voor maandelijkse besparing

dakwerken

Wanneer er tegenwoordig nieuwe woningen gebouwd worden, denkt men over het algemeen vaak direct na over de isolatie. Muren, daken en vloeren worden geïsoleerd en er wordt direct dubbel glas geplaatst. Dit alles om de woning zo energiezuinig als mogelijk te krijgen.

Dit in combinatie met een goede en zuinige CV ketel kan ervoor zorgen dat de maandelijkse kosten voor energie drastisch lager worden. Er wordt efficiënt omgegaan met de beschikbare energie. Bij bestaande woning is het natuurlijk ook mogelijk om isolatie toe te passen om de woning energiezuiniger te maken. Daar kan hulp bij bieden. In dit artikel willen we het eens hebben over de isolatie van een dak in een bestaande woning.

Schuin dak isoleren

dakwerkenWanneer een woning een schuin dak heeft, is dit de ideale kandidaat voor dakisolatie. Door het dak kan een hoop energie verloren gaan. Zeker in de wintermaanden wanneer de CV ketel op volle toeren aan draaien is, kan dit een grote besparing opleveren. Warme lucht stijgt op en wanneer het dak van de woning niet goed geïsoleerd is, zal een deel van de warmte de woning weer verlaten via het dak.

Het plaatsen van isolatiemateriaal tegen de binnenkant van het dak is een relatief eenvoudige ingreep welke een grote besparing kan opleveren. Veel woningeigenaren overwegen deze vorm van isolatie dan ook. Daarnaast kan het waarde verhogend werken en kan het dus gezien worden als een investering. Een steentje bijdragen aan een betere wereld voor uw kinderen is ook een veelgehoorde reden om de woning te isoleren.

Ventilatie

Ventilatie is een zeer belangrijk onderdeel van een woning. Het zorgt ervoor dat lucht naar binnen en naar buiten kan. Bij oudere huizen die nog niet geïsoleerd gaat, ontstaat ventilatie over het algemeen vanzelf. Door de kieren en gaten, bijvoorbeeld in het dak, kan frisse lucht naar binnen komen. Wanneer de woning beter is geïsoleerd, moet er vaak mechanische isolatie geplaatst worden. Dit is meteen een goed moment om te combineren met het plaatsen van de isolatie. Meer informatie, specialist in alle dakwerken.